Volvo XC40

Volvo XC40 är en crossover, som Volvo Cars introducerade i september 2017 och den första modellen som byggs på nya CMA-plattformen. CMA står för Compact Modular Architecture och används förutom i Volvo XC40 även i systermärket Lynk & Co 01.

Barnsjukdomar på Volvo XC40

När nya bilmodeller introduceras på marknaden är det nästan ofrånkomligt att de första årsmodellerna lider av en del barnsjukdomar. På forumet Jag rullar, så påtalar vissa bilägare att de har problem med TPMS (dvs att det inte går att kalibrera däcktrycket), snedmonterad ratt (felaktig framvagnsinställning) , felaktig klädsel, felmeddelande i kartappen mm. Framtiden får utvisa om det är generella problem, eller om det är bara något enstaka måndagsexemplar.

Återkallselse av Volvo XC40

Sammanställning över återkallelse av Volvo XC40 i USA av NHTSA. Det innebär inte per automatik att bilmodellen har blivit återkallad i Europa eller i Sverige. Det innebär inte heller per automatik att det gäller ALLA bilar av en årsmodell, utan det gäller ofta bara en serie med bilar.
Det kan nämligen kosta en biltillverkare hundratals miljoner kronor i böter och skadestånd i USA om tillverkaren genom slarv orsakat en enda dödsolycka. Det kan räcka med att tillverkaren känt till ett fel men inte återkallat bilarna och åtgärdat det.En återkallelse utfärdas när en tillverkare eller NHTSA bestämmer att ett fordon, utrustning eller däck skapar en orimlig säkerhetsrisk eller inte uppfyller minimisäkerhetsstandarderna. De flesta besluten att göra en återkallande och åtgärda en säkerhetsbrist beslutas frivilligt av tillverkare innan NHTSA engagerar sig.
Tillverkare måste reparera problemet genom att reparera det, byta ut det, erbjuda återbetalning eller i sällsynta fall göra ett återköp av fordonet.Tillverkningsfel.se

Tillverkningsfel.se är en webbsajt, som står på konsumentens sida mot biljättarna. Vi vill belysa biltillverkarens garantier och vanliga tillverkninsgfel på bilar och reservdelar. Reservation för typografiska fel, ändringar, fel och buggar.
©2018 Tillverkningsfel.se